Sorteer op
Sorteer op

BESPAREN MET EEN AIRCONDITIONER


Besparen op je energierekening met een airconditioner is heel eenvoudig doordat je de airco naast het koelen ook kunt gebruiken als verwarming. Besparen op je gasrekening is niet alleen goed voor je portemonnee maar is ook goed voor het klimaat en het helpt om minder afhankelijk te zijn van landen als Rusland betreft de afname van gas. Het is eenvoudig om je woning te verwarmen door middel van een airconditioner, zo kun je de cv zachter zetten of helemaal uitzetten. Je verbruikt dan enkel nog gas voor het warmte water. 

Mensen vergeten vaak dat een airco ook een warmtepomp heeft en dus naast het koelen van je woning ook je woning kan verwarmen. Door het hoge rendement van de warmtepomp kun je zeer goedkoop verwarmen met een airco. Het kost rond de 1 kW aan stroom maar het levert je tot 4 kW aan warmte op. Geen enkele electrische kachel of centrale verwarming kan hier tegen op wat betreft efficientie en het voordelig verwarmen. Een kuub gas kost drie tot vier keer zoveel als een KWh stroom. Het verschil is nog groter als u ook nog eens zonnepanelen heeft, dan betaald u nog minder tot bijna niets voor koeling of verwarming met u airco systeem. Besparen op de gasrekening gaat sneller dan u denkt met een airco warmtepomp.

De airco systemen van vandaag de dag zijn super zuinig en erg stil, hierdoor heb je geen last van nare geluiden en is de werking ook nog eens geurloos. Alle aico systemen die wij verkopen zijn inverter systemen. Inverter systemen hebben een aantal voordelen:

  • Zeer zuinig in verbruik 
  • Tot 35% energiebesparing
  • Voorkomt pieken in energieverbuik en luchtstroming
  • Houden je woning op constante temperatuur

Voor duo split airco's klik hier

Voor triple split airco's klik hier

© 2020 - 2023 kachel-airco.nl | sitemap | rss