QLIMA FOUTCODES​


Hieronder vindt u een overzicht van de foutcodes die u kunt aantreffen op uw Qlima laserkachel. 95% van deze foutcodes worden veroorzaakt door het gebruik van verkeerde brandstof in de kachel. Om deze foutcodes zoveel mogelijk te beperken en in verband met de garantie mag u enkel de Qlima brandstof in de Qlima kachels gebruiken. Deze brandstof vindt u hier. Gebruik dus nooit, petroleum van de pomp, goedkopere soorten petroleum, lampolie etc. Deze brandstoffen zijn schadelijk voor uw kachel en deze zorgen ervoor dat de kachel van binnen vervuild. De Qlima laserkachels hebben een verdamper die van binnen gaat vervuilen bij het gebruiken van petroleum B of C. Deze brandstoffen zijn vetter dan de gezuiverde brandstof van Qlima en zullen uw verdamper vervuilen. Na verloop van tijd zult u foutcode E13 te zien krijgen op uw display en zal de verdamper schoon gemaakt en meestal vervangen moeten worden. De verdamper vor uw kachel vindt u hier.

FOUTCODES

  • E02/E03 – Bij de laserkachel is er vervuiling en/of vocht geconstateerd waardoor de kachel is uitgevallen. Het advies is om het luchtrooster aan de voor- en achterzijde goed schoon te maken, reinig het brandstoffilter onder de wisseltank en wanneer er nog oudere brandstof in de laserkachel aanwezig zijn 
  • E07 – De kachel heeft een te hoge omgevingstemperatuur waargenomen, ventileer de ruimte en start de kachel opnieuw op. 
  • E09 – De kachel is uitgeschakeld omdat in de laserkachel een sensor een te hete luchtstroom geconstateerd heeft. Is er bij het ventilatorrooster of bij de ventilator stof aanwezig waardoor er onvoldoende zuurstof door de laserkachel heen gevoerd kan worden. Zorg ervoor dat de laserkachel vrij staat zodat er een goede circulatie van lucht kan plaatsvinden rondom de laserkachel. 
  • E13 – De laserkachel is gestopt omdat er te weinig zuurstof is. Hierdoor krijg je een onvolledige verbranding waardoor de beveiliging van de kachel geactiveerd wordt.  Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte en zorg ervoor dat de laserkachel vrij staat zodat er rondom de kachel een goede luchtcirculatie is. Blijft de storing bestaan dan moet de verdamper waarschijnlijk schoongemaakt of vervangen worden.
  • E17 – De laserkachel is gestopt doordat er te weinig ventilatie in de ruimte aanwezig is. Wanneer er onvoldoende ventilatie in de ruimte en/of slechte circulatie van lucht rondom de laserkachel is kun je, wanneer de foutmelding E 17 in het display verschijnt, stappen ondernemen om de ventilatie te verbeteren of de laserkachel voorzichtig ergens te plaatsen waar de luchtcirculatie rondom de laserkachel beter is. Wanneer er op dat moment niets gebeurt zal foutmelding E13 inschakelen en zal de laserkachel gaan stoppen.  
  • Time – De kachel is automatisch uitgeschakeld door een stroomstoring, herstel stroomstoring of herstel aansluiting, zet de kachel dan opnieuw aan. 
  • No fuel – De kachel krijgt onvoldoende brandstof waardoor deze is uitgevallen. Controleer of de tankdop op de wisseltank goed recht zit en of de wisseltank goed geplaatst is op het brandstof filter, reinig het brandstoffilter met hoogkwalitatieve brandstoffen en controleer of het nippeltje/vlotter in de tankdop goed ingedrukt wordt door de filter.  
© 2020 - 2024 kachel-airco.nl | sitemap | rss