Sorteer op

INFRAROOD PANELEN


Verwarmen met infrarood is een duurzame en efficiënte oplossing voor het verwarmen van uw woning. Infraroodverwarming verwarmt niet de lucht, maar de mensen en objecten in de ruimte, zoals de vloeren, muren en meubels. Wanneer de infraroodstraling het object raakt, wordt dit omgezet in warmte. Aangestraalde objecten zullen vervolgens deze stralingswarmte geleidelijk afgeven en indirect de lucht in de ruimte opwarmen. Het energieverbruik is hierbij tot 30% lager dan bij traditionele verwarmingssystemen.

Een infrarood paneel straalt infraroodstraling uit. Infraroodstraling is niets nieuws. De zon is goed voorbeeld van een bron die infraroodstralen uitzendt. Warmte van infrarood panelen kun je met de warmte van zonnestralen vergelijken. Het voelt aangenaam aan en het is zelfs nog gezonder dan zonnestralen. Je mag namelijk nooit te lang in de zon zitten, want hierdoor loop je het risico dat je huid verbrandt. Dit ligt niet aan de infraroodstraling van de zon, maar aan de uv-straling. Deze uv-straling ontbreekt bij infrarood panelen. Je kunt dus onbeperkt in een ruimte zitten met een infrarood paneel en je huid zal hierdoor niet verkleuren of verbranden.

Met infrarood panelen heb je veel vrijheid. De panelen kunnen in iedere ruimte worden opgehangen en hierdoor kan infrarood verwarming gebruikt worden als zowel bijverwarming als hoofdverwarming. Welk type infrarood panelen je moet gebruiken, is afhankelijk van hoe en waar je de panelen wilt plaatsen.

Wil je zo efficiënt mogelijk verwarmen, dan is het belangrijk om een infrarood paneel te richten op de koudste plek in de ruimte en dit is de vloer. Mede hierom zijn plafond infrarood panelen zeer populair. Deze panelen zijn afhankelijk van het wattage, verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Een mooi bijkomend effect van het opwarmen van een ruimte met infrarood panelen, is dat de infrarood straling een gunstig effect op het lichaam kan hebben. Niet voor niets wordt er door fysiotherapeuten veel gebruik gemaakt van infrarood apparatuur. De straling ontspant de spieren en gewrichten en is daarom zeer geschikt voor mensen die hier last van hebben. In tegenstelling tot convector verwarming, vindt er geen luchtcirculatie plaats. Stofdeeltjes en bacteriën zweven niet door de lucht. Mensen met allergische klachten zullen dus ook baat hebben bij een infrarood paneel.

© 2020 - 2024 kachel-airco.nl | sitemap | rss