AIRCO INSTALLATIE


Wil je een airco aanschaffen of heb je al een airco bij ons gekocht en wil je deze laten installeren of in gebruik laten stellen? De installateurs van KSN kunnen de gehele installatie en in gebruikstelling voor je uit handen nemen door heel Nederland**! Wij werken samen met de STEK gecertificeerde installateurs van KSN, deze installateurs zijn vakbekwame en gecertificeerde vakmensen die je gehele airco systeem kunnen installeren en de garantie voor je activeren. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je jouw aangekochte airco vakkunding laten installeren en in gebruik laten stellen. Geniet zo optimaal van je aankoop en de jaren garantie die je krijgt op je airco.

Koop je bij ons een split airconditioner en ga je deze zelf monteren, dan dien je de airconditioner in bedrijf te laten stellen door een STEK gecertificeerde monteur. De installateurs van KSN kunnen dit voor je realiseren door heel Nederland**. Het in gebruik laten stellen van je gekochte airco systeem is verplicht volgens de wet, zonder het in gebruik stellen van je airco wordt er door ons en door de leverancier geen garantie verleend op de airco.

De koelmiddelen die bij airconditioning gebruikt worden kunnen schadelijke effecten hebben op het milieu (broeikaseffect), daarom is het noodzakelijk dat de installatie op de juiste wijze door een erkend STEK monteur wordt verricht. Dit is bij wet zo verplicht. Doe u dat niet, wees er dan wel van bewust dat u nergens heen kunt wanneer u aanspraak wilt maken op garantie.

Tarieven installatie


 • SINGLE SPLIT AIRCO € 875,- 
  Inclusief max. 4 uren F-gassen monteur, condensleiding, 1x3 meter koelleiding (incl. goot en bochten), etc. Uren meer dan standaard 4 komen op nacalculatie á € 42,50 per half uur. Extra meters koelleiding met afwerking worden tegen meerprijs geïnstalleerd.  
 • DUO SPLIT AIRCO € 1075,- 
  Inclusief max. 6 uren F-gassen monteur, condensleiding, 2x3 meter koelleiding (incl. goot en bochten), etc. Uren meer dan standaard 6 komen op nacalculatie á € 42,50 per half uur. Extra meters koelleiding met afwerking worden tegen meerprijs geïnstalleerd.  
 • TRIPLE SPLIT AIRCO € 1.575,- 
  Inclusief max. 10 uren F-gassen monteur. condensleiding, 3x3 meter koelleiding (incl. goot en bochten), etc. Uren meer dan standaard 10 komen op nacalculatie á € 42,50 per half uur. Extra meters koelleiding met afwerking worden tegen meerprijs geïnstalleerd. Bij een triple split komt er standaard een tweede monteur mee.
 • EVENTUEEL MEERWERK:
  Betonboring, per gat € 150,-
  Extra meters koelleiding boven de 3 meter inclusief afwerking kosten € 45,- per meter

Aanvragen installatie airconditioner


Heeft u bij ons een airco gekocht en wilt u deze laten installeren? U kunt de aanvraag voor de installatie doen bij onze partner installateur KSN via de volgende link: https://ksn.nu/aanvraag-service/.
 

Hoe snel kunnen we je airco installeren?


De vraag naar airco’s blijft groeien maar is zeker ook behoorlijk seizoensgebonden. Wij proberen je airco z.s.m. te installeren. Hierdoor lukt het meestal om binnen 14 werkdagen na de aanvraag en bevestiging de airco te installeren. We streven naar een maximale wachttijd van 3 weken. 

Vraag ons naar de actuele wachttijd voor een installatie, door de extreme drukte i.v.m. de hoge gasprijzen lopen de wachttijden op tot 3 maanden.

Aankoop van een airconditioning midden in de zomer of midden in een hitte golf? Dan zul je waarschijnlijk langere wachttijden te horen krijgen. Wees dit voor en zorg ervoor dat je klaar bent voordat de hitte losbarst.

In gebruik stellen airconditioner


Wil je de airco zelf monteren? Een airco mag je zelf monteren, maar het aansluiten en inbedrijfstellen moet je door een erkende monteur laten doen. Dat betekent dat je een groot deel van de voorbereidende werkzaamheden voor je airco-installatie zelf kunt doen. Denk aan het bepalen van de plaats van de airco, het plaatsen van de buitenunit en het ophangen van de binnen unit. Gaten boren en leidingwerk aanleggen (niet koppelen met koelmiddel!).

STEK- gecertificeerde monteur:
Je kunt dus veel werkzaamheden (inclusief het maken van een gat in de muur voor de leidingen) zelf doen en een STEK-monteur de leidingen aan laten sluiten. Dat heet een z.g. “ingebruikstelling”, afgekort “IGS”. Bij een IGS worden de volgende werkzaamheden gedaan;  koppelingen aansluiten, vaccumeren, drukcontrole en koudemiddel inregelen.

Digitaal Rapport:
Je ontvangt direct na aansluiten en in werking instellen een kort uitleg over de Do & Do-not’s en een digitale rapportage van de IGS –ingebruikstelling als document van een officiële erkende installatie

De kosten voor het in gebuik laten stellen van een single split airco zijn vanaf € 245,- door heel Nederland**.  Wil je je aangekochte airco in gebruik laten stellen? Gebruik dan de volgende link: https://ksn.nu/aanvraag-service/.

Tarieven ingebruikstelling:

 • SINGLE SPLIT AIRCO € 245,-  
 • DUO SPLIT AIRCO € 320,- 
 • TRIPLE SPLIT AIRCO € 395,-

Meerwerk per half uur € 42,50. Onder meerwerk wordt verstaan alle extra werkzaamheden, meer dan standaard. IGS-werkzaamheden van een mono split installatie is standaard maximaal anderhalve uur. Ieder daarop volgend extra half uur wordt gezien als meerwerk tegen het geldende tarief. Denk bij meerwerk aan b.v:

 • Herstel of reparatiewerkzaamheden
 • Extra koudemiddel toevoegen ·
 • Locatie buiten-unit op een moeilijk bereikbare plek
 • Parkeer complicatie in binnensteden 

Deze tarieven gelden voor heel Nederland behalve de waddeneilanden. Neem contact met ons op voor informatie en maatwerk via info@kachel-airco.nl

Wat mag je wel en niet zelf doen? Hieronder vind je de werkzaamheden die je zelf mag uitvoeren om zo kosten te besparen op de montage:

 • Het gat boren door de gevel.
 • De muurbeugel monteren.
 • Buitenunit op de muurbeugel monteren.
 • De beugel en de binnen unit monteren op de wand.
 • De leidinggoten monteren.
 • De leidingen voor het koudemiddel op de juiste plek plaatsen.
 • De koelleidingen koppelen aan de binnen unit.
 • De stroomdraden aanleggen, nog niet aansluiten want dit kan schade aan de airco veroorzaken.

De volgende werkzaamheden mag je zelf NIET uitvoeren:

Het monteren van de koelleidingen aan de buitenunit. Het openen van de kranen en de leidingen controleren op lekkage van het koudemiddel. Deze werkzaamheden moeten dus door een STEK gecertificeerde monteur uitgevoerd worden.

Aanvragen in gebruik stellen airconditioner 


Om een ingebruikstelling aan te vragen bij onze partner installateur, gaat u naar de volgende link: https://ksn.nu/aanvraag-service/. Na uw aanvraag neemt de installateur van KSN contact met u op om alles met u door te nemen.


** Voor de waddeneilanden geldt een toeslag voor de installatie en ingebruikstelling van de airco, deze betaal je aan de installateur.

© 2020 - 2023 kachel-airco.nl | sitemap | rss