AIRCO INSTALLATIE


Wilt u een airco aanschaffen of heeft u al een airco bij ons gekocht en wilt u deze laten installeren of in gebruik laten stellen? Wij kunnen de gehele installatie voor u doen door bijna heel Nederland (behalve Zeeland, Limburg en Waddeneilanden). Onze installateurs zijn vakbekwame en gecertificeerde vakmensen die uw gehele airco systeem kunnen installeren en de garantie voor u activeren. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. 
 

  Installatie binnen 2-4 weken   Vraag binnen 1 dag uw offerte aan   Vrijblijvend advies
 

Tarieven installatie airconditioner


Wij werken met all in prijzen: de aanschaf van uw airconditioner inclusief complete installatie werkend opgeleverd. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. U vindt de totaalprijs van uw airconditioner inclusief installatie bij de gewenste airconditioner op deze website. 

EVENTUEEL MEERWERK:
Betonboring, per gat € 150,-
Extra meters koelleiding boven de 4 meter inclusief afwerking € 85,- per meter.
Installeren van een condenswaterpomp € 195,-
Dakdoorvoer € 275,- (Alleen bitumen dakdoorvoer)
Bij installaties vanaf 75 km vanaf ons adres in Kampen rekenen we € 75,- brandstoftoeslag.

Let op: U dient zelf voor een geaard stopcontact te zorgen in de buurt van de buiten of binnen unit van de airconditioner. Zo kan onze installateur de airconditioner aansluiten op het door u verzorgde stopcontact.

Aanvragen offerte installatie airconditioner


Heeft u bij ons een airco gekocht en wilt u deze laten installeren? Wij kunnen na aanvraag binnen 2-4 weken uw airco systeem installeren. U kunt de installatie aanvragen via info@kachel-airco.nl. Om u een goede prijsindicatie te geven ontvangen we graag foto's en de beschrijving van uw situatie.

In gebruik stellen airconditioner


Koopt u bij ons een split airconditioner en gaat u deze zelf monteren, dan dient u de airconditioner in bedrijf te laten stellen door een STEK gecertificeerde monteur. Onze installateurs kunnen dit voor u realiseren door bijna heel Nederland**. Het in gebruik laten stellen van uw gekochte airco systeem is verplicht volgens de wet, zonder het in gebruik stellen van je airco wordt er door ons en door de leverancier geen garantie verleend op de airco.

De koelmiddelen die bij airconditioning gebruikt worden kunnen schadelijke effecten hebben op het milieu (broeikaseffect), daarom is het noodzakelijk dat de installatie op de juiste wijze door een erkend STEK monteur wordt verricht. Dit is bij wet zo verplicht. Doe u dat niet, wees er dan wel van bewust dat u nergens heen kunt wanneer u aanspraak wilt maken op garantie. 

STEK- gecertificeerde monteur:
U kunt veel werkzaamheden (inclusief het maken van een gat in de muur voor de leidingen) zelf doen en een STEK-monteur de leidingen aan laten sluiten. Dat heet een z.g. “ingebruikstelling”, afgekort “IGS”. Bij een IGS worden de volgende werkzaamheden gedaan; koppelingen aansluiten, vaccumeren, drukcontrole en koudemiddel inregelen.

De kosten voor het in gebuik laten stellen van een single split airco zijn vanaf € 275,- door heel Nederland behalve Zeeland, Limburg en de Waddeneilanden. Wilt u de aangekochte airco in gebruik laten stellen? Stuur dan een e-mail naar info@kachel-airco.nl.

Tarieven ingebruikstelling airconditioner


 • SINGLE SPLIT AIRCO € 275,-  
 • DUO SPLIT AIRCO € 395,- 
 • TRIPLE SPLIT AIRCO € 495,-

Deze tarieven gelden voor heel Nederland behalve Limburg, Zeeland en de Waddeneilanden. Neem contact met ons op voor informatie en maatwerk via info@kachel-airco.nl

Wat mag u wel en niet zelf doen? Hieronder vindt u de werkzaamheden die u zelf mag uitvoeren om zo kosten te besparen op de montage:

 • Het gat boren door de gevel.
 • De muurbeugel monteren.
 • Buitenunit op de muurbeugel monteren.
 • De beugel en de binnen unit monteren op de wand.
 • De leidinggoten monteren.
 • De leidingen voor het koudemiddel op de juiste plek plaatsen.
 • De koelleidingen koppelen aan de binnen unit.
 • De stroomdraden aanleggen en aansluiten maar nog niet op stroom zetten want dit kan schade aan de airco veroorzaken.

De volgende werkzaamheden mag u zelf NIET uitvoeren:

Het monteren van de koelleidingen aan de buitenunit. Het openen van de kranen en de leidingen controleren op lekkage van het koudemiddel. Deze werkzaamheden moeten dus door een STEK gecertificeerde monteur uitgevoerd worden.

Wat valt er niet onder de werkzaamheden bij "zelf eigenhandig gemonteerd aircosysteem in bedrijf stellen"

 • Extra benodigde materialen, zoals aansluitmaterialen, koelleiding, stuurkabel, powerkabel, of condens afvoerslang. Ter info: Deze heeft de monteur veelal bij zich en mag deze tegen meerprijs aan de werkzaamheden toevoegen.
 • Het aanbrengen en aansluiten van een afvoercondenspomp is tegen meerprijs van € 185,- Heeft u deze zelf al gemonteerd maar nog niet aangesloten dan betreft de meerprijs € 75,-
 • Het aansluiten van de binnenunit aan de buitenunit dmv montage stuurkabel. Deze dient al aangesloten te zijn voordat wij ter plaatse komen. 
 • Wij geven geen garantie op condenswaterafvoer, wij gaan er vanuit dat de klant zelf weet dat deze op afschot gemonteerd moet worden. 
 • Het monteren van leidinggoten en of hulpstukken, het monteren van de buitenunit op een muurbeugel of op een set opstelblokken. Wilt u dat wij 1 van deze producten monteren dan kan dat tegen meerprijs.
 • Wij gaan er vanuit dat u bij zelfmontage van het aircosysteem de buitenunit deugdelijk heeft bevestigd op de muurbeugel,op opstelblokken mocht de beugel zelf niet goed gemonteerd zijn en u wilt dat wij deze opnieuw of beter monteren dan rekenen wij een meerprijs van € 50,-
 • Heeft u bij ons of elders een omkasting/airco cover buitenunit gekocht en u wilt dat wij deze monteren dan willen wij dat voor u doen tegen een meerprijs van € 55,- 
 • Wij geven geen enkele vorm van garantie op trillingen en resonanties van door u zelf gemonteerde muurbeugels, Dit zelfde geldt ook voor slecht bevestigde binnenunits. 
 • Mocht blijken dat de koelleidingen te lang zijn ten opzichte van de hoeveelheid R32 Koelmiddel in de buitenunit aanwezig dan moet deze om optimaal te kunnen koelen/verwarmen bijgevuld worden. Dit is mogelijk tegen meerprijs. De prijs is afhankelijk van het aantal grammen koelmiddel dat bijgevuld moet worden. 

Extra toelichting:

 • Hebben wij met u een afspraak gemaakt en komen wij op locatie en er blijkt dat er niemand thuis is, dan vertrekt onze monteur na 15 minuten na aankomst naar zijn volgende afspraak. Dit houdt wel in dat wij een nieuwe afspraak met u moeten maken tegen een meerprijs van €100,- bovenop de totaalprijs. 
 • Komen wij ter plaatse en we geven op voorhand aan dat de totaalprijs meer is dan de reeds betaalde prijs en u wenst geen verdere voortgang van de werkzaamheden dan vergoeden wij u maximaal 40% van het reeds betaalde bedrag. 
 • Heeft u een afspraak met ons ingepland en heeft u de werkzaamheden nog niet afgerond, dan mag u dat voor de dag van in bedrijf stelling of montage aangeven bij ons. Wilt u de afspraak verzetten om welke reden dan ook dan kan dat geheel kosteloos tot 48 uur voor de dag van montage. Doet u dit niet dan vergoeden wij maximaal 25% van het reeds betaalde bedrag.
 • Wilt u dat wij de gehele montage uitvoeren in plaats van de reeds bestaande afspraak om het airco systeem in bedrijf te stellen dan moet u dat ruim op tijd maximaal 48uur van te voren aangeven bij ons, anders hebben wij het recht om de afspraak te verzetten naar een in overleg nieuwe datum, wederom maximaal 14 dagen na de reeds vastgelegde datum.
© 2020 - 2023 kachel-airco.nl | sitemap | rss